Kennel Friiarin NUTROLINLIFE

Yhteystiedot

Puhelin

+358 400 524 303

Sähköposti

[email protected]

Yhteydenottolomake

Esittely

Olen karvan vajaa 3-kymppinen, paljasjalkainen porilainen Hanna, morjesta!

Koirat ovat aina olleet intohimoni ja osana elämääni, mutta ensimmäisen oman koirani ostin armeijasta kotiuduttuani 2010 lokakuussa. Asuin tuolloin tovin aikaa Turussa, ja schipperke-poika Vili toimi terapiakoiranani vaikean ja yksinäisen ajanjaksoni.

Vilin kanssa opeteltiin koulutuksen ja harrastusten perusteita; luulin ottaneeni helpon pikkukoiran mutta kuten arvata saattaa, ei vapaakäännös alkuperäisestä "Pieni musta pirulainen" povannut hyvää... No ei meillä koskaan mitään suurempia ongelmia ilmennyt, oli vain hyväksyttävä että Vili on hyvin itsekeskeinen oma persoonansa joka motivoituu tekemiseen ainoastaan nakin avulla.

Kaihoisana jäin etsiskelemään miellyttämisenhaluisempaa harrastuskaveria, ja johkaannuttuani pelastuspuolen lajeihin tapasin paikallisen valkoisenpaimenkoirakasvattaja Oilin. Hänen kauttaan tutustuin tähän upeaan, minulle ennestään tuntemattomaan rotuun ja pian Vili saikin laumakaveriksi Jalin, elämäni paimenpojan

Jalin kanssa on tehty KAIKKEA; on vepeilty, on tokoiltu, on purtu ja on temppuiltu ja juostu, mutta päälajimme on 8viikkoisesta saakka ollut pelastuspuolen metsälajit eli haku & jälki. Kunnioitettavat 7 vuotta siis on karattu metsiä enemmän ja vähemmän tosissaan. Ennen lapsia tämä oli vakiintunut elämäntapa, koska en muusta sen paremmin ymmärtänyt kuin työssäkäynnistä ja treenaamisesta.

Vuonna 2011 aloitin vartijan ammattitutkinnon opinnot ja niitä hommia tein kaiken kaikkiaan 7 vuotta, milloin arvokuljettajana milloin piirivartijana ja lopuksi kauppakeskuksen paikallisvartijana. Tuolla petollisessa viimeisessä sijoituskohteessa tapasin myös aviomieheni ja lasteni isän, joka sitten hieman rauhoitti tätä levotonta sielua ja kiinnitti minut Kyläsaareen.

Tällä hetkellä olen "leipätöissä" perheemme logistiikka-alan yrityksessä, ja harrastuksena pyöritän omaa koira-alan koulutusyritystä nimellä Laumahanke.

Kennel Friiarin

Koirat

Viva "Ina Vom Wolfsfriede" (om. Hanna & Marko Sookari, Pori)

VivaSynt. 27.11.2014 Saksassa

Viva on kookas, käyttölinjainen saksanpaimenkoiranarttu suoraan Saksan maalta, Wolfsfrieden kennelistä (kasvattaja Wagner Wolfgang). Viva lensi luokseni syntymäpäivääni edeltävällä vkolla synkkänä tammikuun päivänä, pienenä 7viikkoisena tummana karvapallona. Opiskelin tuolloin Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistolla maataloustalan perustutkintoa, projektikoiralinjalla, ja ei ollut täysin vielä varmaa jääkö tämä pentu juuri minulle. Viikonlopun yli Vivan kanssa kuljettuani ymmärsin, että jos ikinäkään haluan saksanpaimenkoiran on tässä minulla nyt hyppysissäni tervepäinen harvinaisuus.

Viva kulki kaikkialla mukanani; tein tuolloin vielä vartijan hommia paikallisessa kauppakeskuksessa, ja Viva oli lähes joka työvuorossa mukanani valvomossa. Muistan ajoittain ajatelleeni että sen on oltava todella sairas, koska niin rauhallista pentua en ollut eläessäni tavannut. Se nukkui tyynesti kenen tahansa jaloissa tai pöydän alla, ja kulki kauniisti perässäni käydessämme ulkona. Ikinä ei ilmennyt minkäänlaisia alusta- eikä ääniarkuuksia, kuten ei tänäkään päivänä neidin täyttäessä tulevana marraskuuna 5. Se ei vinkunut eikä huutanut oudoissa tilanteissa, vaan suhtautui kaikkeen kylmän viileästi ja harkitsevasti.

Valkoiseen paimenkoiraurokseeni verrattuna Viva on huomattavasti rauhallisempi, hillitympi ja seesteisempi. Se kykenee rauhoittumaan missä tahansa uudessa paikassa huomattavan nopeasti, eikä ota ympäristöstä eikä ihmisistä itselleen juuri minkäänlaista painetta. Olemme reissanneet koko Vivan eliniän PALJON, ja esim. Auton se mieltää varmasti toiseksi kodikseen. Koskaan ei tässä(kään) asiassa ole ilmennyt ongemia.

Muita koiria Viva ei siedä. En tiedä onko se hänen perusluonteessaan joka on aika vakava ja huumorintajuton, vaiko kokemusjälkenä neljästä päälle käyneestä irtokoirasta. Tätäkin on kovasti työstetty, ja esim. Treeneissä ja kokeissa Viva ei suinkaan ole kaikkia syömässä vaan keskittyy tekemiseen täysin tehoin; silloin ollaan töissä. Mutta esim. Koirapuistot ja kaverikoirat olemme saaneet unohtaa, mutta tämä nyt ei minua ole haitannut koska oman lauman kanssa tulemme täydellisesti toimeen eikä tämä häiritse arkeamme.

Myös ihmisiä kohtaan Viva on rodunomaisen viileä ja välinpitämätön; käy tervehtimässä ja tsekkaamassa, mutta sen jälkeen jättää omaan arvoonsa. Tutut ihmiset täytyy käydä kiehnäämässä ja suukottamassa, mutta tämäkin on rauhallisen rakkaudellinen & lempeä vastaanotto. Rakastan tätäkin piirrettä ylikaiken; itse en kestä tuon kokoluokan koiria jotka innostuessaan kaatavat vieraat eivätkä kykene rauhoittumaan näiden läsnäollessa lainkaan. Tykkään myös siitä, että Viva on täysin meidän perheen koira, se ei lähtisi onnellisena vieraan mukaan (kun taas valkkarimme Jali, en usko että se montaa kertaa katsoisi taakseen 😀).

Vivan tasapainoisesta ja terveestä hermorakenteesta kielii mielestäni parhaiten tämä meidän nykyinen ruuhkavuosiarki; perheessämme on kaksi alle 3-vuotiasta lasta, joten ymmärtänette että arkemme ei enää taitu juosten pääsääntöisesti lajiharrastuksesta toiseen tai kouluttautumassa seminaareissa jne. (vaikka olemme toki lapsiakin paljon näissä roudanneet!). Pääpaino on tätänykyä työn, lasten ja harrastusten tasapainottamisessa, että jokaiselle löytyy aikaa; niin yhteistä tekemistä kuin laadukasta kahdenkeskeistä aikaakin. Vauva-aikana koiramme eivät oireilleet mitenkään olemisen tylsyyttä, vaan hyväksyivät sen että nyt on prioriteetit muuttuneet ja joku muukin tarvitsee huomiotamme. Tämä on ollut ehkä suurin oivallus laumastamme, ja suurin kiitoksen aihe minulle.

Moottoria töihin kuitenkin löytyy; olen Vivan kanssa tehnyt mm. Pelastuspuolen hakua & jälkeä, mutta päälajimme on toko. Tänä vuonna innostuimme myös suojelusta, koska se näkyi nostavan Vivan itseluottamusta jo muutaman treenikerran jälkeen siinä määrin etten olisi uskonut olevan mahdollista. Tätä siis varmasti jatkamme tulevaisuudessakin!Jali "Fin Noorien Barrywhite" (om. Hanna Sookari, Pori)

Suunnitelmia

 • 5.4.2019

  Friiarin kenneli liittyi Sporttirakin kasvattajakerhoon! :)

  SporttiRakki

 • 14.2.2019

  Tällä päivämäärällä on kennelnimeni Friiarin sekä toiminimeni Laumahanke hyväksytty & rekisteröity! Onnellisena uusia ovia aukomaan ja tutkimaan!

Pentueet

Viva &Lenni

Tuloksia

 • 19.9.2019

  Käytiin Vivan kanssa MH-luonnekuvauksessa.

 • 4.5.2019

  Käytiin Vivan kanssa SPL Jalostusarvioinnissa, josta tuloksena upeat arvioinnit ja mahtavat kokemukset! Tuomarit pitivät Vivasta kovasti, todella rodunomainen yksilö.

 • 28.4.2019

  Vivan(LTE 124+++) luonnetesti:

 • 21.3.2019

  Tänään käytiin joukkotarkissa Rauman Evidensialla, jossa Viva (Ina Vom Wolfsfriede ) sai liudan uusia iloisia terveystuloksia:

  - Silmät: Ei muutoksia & poikkeavuuksia
  - Polvet: 0/0
  - Sydän: Ei sivuääniä, normaali


  Ihanaa! Ja kaiken tämän lisäksi oli niin onni ja autuus kulkea tervepäisen, fiksun ja avoimen koiran kanssa jolla ei ollut odotustilassa eikä tutkiattessa pienintäkään ongelmaa. Voin olla todella ylpeä tytöstä
  Viva

 • 12.11.2018

  Jännitystä Kankaanpäässä!

  Koiran omistajan yksi stressaavimmista päivistä; luustokuvauspäivä Kari Ventelän vastaanotolla. Luojan kiitos stressini osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä Viva sai priimapaperit!!

  - Kyynerät 0/0
  - Lonkat B/B
  - Välimuotoinen Lanneristinikama LTV0
  - Spondyloosi SP0
  - Nikamien epämuotoisuus VA0


  Miten voikaan olla näin onnellinen! Viva on terve koira kaikin puolin!